3D-modellering voor mechanische systemen is de kerncompetentie van Alibre Design. Maak complexe onderdelen vanuit het niets of gebruik bestaande of geïmporteerde onderdelen als referentie. Breng ze samen om een ​​eindproduct te maken en evalueer de fysieke en bewegingskenmerken.

3D Modeling for Mechanical Design

Leren binnen handbereik Vind eenvoudig toegang tot informatie over de tools in Alibre Design door over een pictogram te bewegen.
Volledig parametrisch ontwerp Alles in Alibre Design is parametrisch – aangestuurd door dimensies die u opgeeft. Naast precisie is een enorm voordeel van parametrische modellering dat u het ontwerp eenvoudig kunt wijzigen door de afmetingen te wijzigen. U kunt ook de ingebouwde Vergelijkingseditor gebruiken om complexe relaties in te stellen of gegevens uit Excel importeren om het ontwerp aan te sturen.

Oneindige complexiteit, gemakkelijk
Maak onderdelen van elke complexiteit met geavanceerde modelleringstools. De functies in Alibre Design zijn afgestemd op het ontwerp van mechanische systemen. Met loftgedeelten kunt u meer organische vormen en overgangen bereiken.

3D-assemblageontwerp

Maken van slepen en neerzetten
Om onderdelen samen te voegen in een mechanisch systeem, sleept u eenvoudig onderdelen naar andere onderdelen met behulp van intelligente snapping. De juiste beperkingen worden automatisch toegepast en u kunt ze meteen wijzigen. Als je klaar bent, zal de assemblage bewegen zoals het zou zijn in de echte wereld.

Exploded Views
Maak exploded views met behulp van de tool voor automatisch exploderen of door uw assemblage handmatig te exploderen. Publiceer geëxplodeerde aanzichten in een 2D-tekening of in een geanimeerde 3D-PDF zodat anderen stap voor stap door de montage of demontage kunnen lopen.

Maken en bewerken van onderdeel in context
Vanuit een merk kunt u nieuwe onderdelen maken of bestaande onderdelen bewerken met andere onderdelen als referentie. Het gebruik van een techniek die bekend staat als top-down design kan het ontwerpproces versnellen door onderdelen te maken in de context van een bestaande assemblage.

Maak complexe assemblages
Alibre Design kan grote en complexe mechanische systemen met vele honderden onderdelen aan. Het is echter niet bedoeld voor samenstellingen met duizenden onderdelen.

Analyseer uw ontwerp
Met behulp van tools zoals Interference Detection, kunt u snel problemen vinden en oplossen voordat het eerste prototype. U kunt ook de gecombineerde fysieke kenmerken van uw model vinden, zoals het gewicht.