Op basis van waardevolle klantfeedback van het afgelopen jaar – een heel goede voor ons – hebben we het CAD / CAM-systeem EZ-CAM 2020 nog beter gemaakt, met nieuwe functies en functies. U vindt een overzicht hiervan op de volgende pagina’s. Neem gerust contact met ons op voor vragen.

CAD-integratie – bijgewerkte gegevensoverdracht van ALIBRE CAD-systeem

De opdracht “Alibre-model bijwerken” verzendt nu de exacte modelgegevens in plaats van het huidige import- / conversieproces en werkt het eerder geladen model snel bij door alleen gemodificeerde gezichten over te dragen met behoud van alle wereldcoördinatensysteemwijzigingen. “3D-Wizard” snijvlaktabellen worden automatisch aangepast na elke update van het Alibre-model en door de gebruiker gemaakte gezichtscurven worden vernieuwd als het bovenliggende oppervlak wordt gewijzigd. Alibre Design Setup maakt nu deel uit van EZCAM Setup zodat alle EZCAM-gebruikers gemakkelijk de voordelen van onze sterke samenwerking kunnen zien.

MILL / MILL-Pro / TURN / EDM – Entiteiten kopiëren en plakken

De oude opdrachten “Kopiëren van Rhino” en “Plakken van Rhino”, te vinden in het menu “Bewerken”, zijn hernoemd tot respectievelijk “Kopieer geometrie” en “Plak geometrie”. Deze opdrachten kunnen nu worden gebruikt om geselecteerde entiteiten inclusief oppervlakken te kopiëren en te plakken in de huidige laag van dezelfde of andere EZCAM-vensters.

MILL / MILL-Pro / TURN – Bijgewerkt opstartvenster

Het verbeterde opstartvenster biedt verbeterde bruikbaarheid met nieuwe functies. Bovenaan de recent geladen onderdeelafbeeldingen zijn maximaal vier recent geopende deelmappen opgenomen en beide ondersteunen tooltips met hun volledige padnamen. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding van een recent onderdeel inhet EZ-CAM startvenster toont dat bestand in Explorer. De gebruiker kan elk onderdeelbestand vastzetten / losmaken door op de rechterbovenhoek van de afbeelding te klikken.

MILL / MILL-Pro / TURN – Nieuwe LAYER Manager

De nieuwe “Layer Manager”, gelegen in het menu “Bewerken”, opent een zwevend spreadsheet met alle lagen die in het huidige deelbestand worden gebruikt. De eerste kolom bevat het selectievakje “Selectie”, gevolgd door de opdrachten “Laag-ID” en “Leeg”, “Verwijderen”, “Kopiëren” die van toepassing zijn op elke specifieke laag (rij). Het veld “Laag-ID” kan langzaam worden aangeklikt om rechtstreeks de ID van deze laag te “hernoemen”. Het commando “Kopiëren” kopieert de volledige inhoud van die laag naar de nieuwe. Boven aan het dialoogvenster zijn de knoppen “Alles verbergen”, “Alles weergeven”, “Alles verwijderen”, “Alles kopiëren” erg handig om met meerdere geselecteerde items te werken. De huidige laag, weergegeven op de statusknop ‘Laag-ID’ onder aan het scherm, wordt vetgedrukt weergegeven.

MILL / MILL-Pro – Verbeterde gatdetectie voor 2D- en 3D-gegevens

Verschillende verbeteringen maken het eenvoudiger om met gaten te werken in versie 2020. Alle gaten in het huidige geladen model kunnen automatisch worden gesloten met de nieuwe opdracht “Gatenopeningen” onder het menu “Surface / Standard”. Bovendien detecteert de wizard “Gatherkenning” nu ook cirkels in 2D-tekeningen als boorpaden en stelt de bijbehorende “L” -waarde (= diepte) in de “Pad-ID” in op “0”. Een andere verbetering ondersteunt nu detectie van gaten door oppervlakken als een van de uiteinden een platte cirkel is.

MILL-Pro – 3D Wizard – Bijgewerkt Constant-Z voorbewerken

3D-Wizard Constant-Z voorbewerkingsmethode schakelt automatisch van buiten naar binnen voor elke z- niveau gebaseerd op open / gesloten status van zijn lussen.

MILL / MILL-Pro – Oppervlaktebewerking & 4′-asverpakking

De 4-assige omwikkeling wordt nu ondersteund door alle projectiebewerkingscycli (Project = Facet) waardoor nog een afwerkings- / voorbewerkingsoptie mogelijk is voor het 3D-frezen van oppervlakken. Vergeet echter niet dat dat gereedschap altijd zal worden uitgelijnd met het middelpunt van de rotatieas.

MILL / MILL-Pro – Standaard pocket – Nieuwe variabele overstapoptie

De nieuwe “Variabele Step Over” -optie voor niet-HSM Pocketing-bewerkingen past adaptieve step-overberekening toe om onbewerkte gebieden te voorkomen. Deze nieuwe optie bevindt zich op het tabblad “Cyclusgegevens” van de bewerkingsdialogen.

MILL / MILL-Pro – Open-Edge zakken – Nieuwe scherpe hoekafhandeling

Pocketopeningen met open rand zijn volledig opnieuw ontworpen om bewegingen “rond de rand” te verwijderen. Outside-in optie voor 3D-voorbewerken met stockfreesoptie is verbeterd om ervoor te zorgen dat startpuntpunten van gereedschapspaden zich altijd buiten de voorraad bevinden.

MILL / MILL-Pro – Nieuwe lead-out beweging voor zakbewerkingen

Het “Finish Path” van Zig-Zag- en Pocketing-cyclusbewerkingen omvat nu veilige verplaatsingen versnellen zonder sporen achter te laten op de zijwanden.

MILL / MILL-Pro / TURN / EDM – Bijgewerkt CAD-import van vaste lichamen

Bij het importeren van CAD-bestanden met meerdere vaste lichamen laadt EZCAM de entiteiten van elk lichaam in een nieuwe laag die is gemaakt met dezelfde naam van het lichaam. Met behulp van de nieuwe “Layer Manager” kan elke body van het systeem worden gewist / gewist of zelfs verwijderd door de afzonderlijke lagen te selecteren. Als alternatief kunnen alle opdrachten in de menugroep “Bewerken” zoals “Verplaatsen”, “Vertalen”, “Verwijderen”, enz. Deze lagen ook als discriminatiefilters gebruiken. 

MILL Express – Nieuwe solide modelondersteuning & verbeterde 2.5D-bewerking

EZ-MILL Express-product is verbeterd om 2 1 / 2D frezen van solide modellen te ondersteunen en 3D-bewerking op startniveau aan te bieden. “Select Curves” (voor bewerking) en “Face Boundary” met automatische openranddetectie zijn opgenomen in het menu “Bewerking”. 3D-projectietoolpaden kunnen worden gemaakt met behulp van de nieuw toegevoegde “Select Cut” -oppervlakken. De opdracht Pad kopiëren van Express verwijdert het bestaande pad niet na het toevoegen van de nieuwe en alle andere padaanpassingsopdrachten zijn ook van toepassing op de curve die is geselecteerd door “Curven selecteren”.

MILL / MILL-Pro / TURN / EDM – Nieuwe radius versus diameter-wissel

Radiusinvoer kan worden omgeschakeld naar Diameterinvoer door op letter R te klikken en omgekeerd gemakkelijker om diameterwaarden in te voeren die in de tekeningen worden getoond.

MILL / MILL-Pro / TURN / EDM – Verbeterde SNAP ALL-opdracht

De “Snap All” – Point Picking-optie klikt nu ook op het middelpunt van de lijn / boog-entiteit en het midden point of circle-entiteit, waardoor geometrie met veel minder muisklikken kan worden gemaakt.

MILL / MILL-Pro / TURN – Verbeterd POST-dialoogvenster

Het “Post” -dialoogvenster van EZ-CAM is een van onze belangrijkste aandachtspunten in versie 2020. Er is een nieuwe keuzelijst toegevoegd aan het gedeelte “Lijsten” met drie opties “Geen”, “EZ-DNC” en “Kladblok” voor gebruik als G-code-editor. Ook worden recent gebruikte CNC-bestanden (post-processors) vermeld om het browsen tijdens elke postprocessor-wijziging te besparen. Ten slotte slaat de optie “CNC-naam opslaan in onderdeelbestand” de laatst gebruikte postprocessor op uit het huidige onderdeelbestand en laadt deze opnieuw. 

MILL / MILL-Pro / TURN – Nieuwe hulpprogramma’s Toolbox

Een nieuw submenu “Toolbox” met enkele goede hulpprogramma’s is toegevoegd aan het menu “Help”. Vooral het nieuwe item om worksteps met verschillende opties te activeren / deactiveren blijkt erg nuttig te zijn.

MILL / MILL-Pro / TURN – Spreadsheet bijgewerkt

EZCAM’s beroemde spreadsheet vereiste ingrijpende interne aanpassingen om deze compatibel te maken met recente updates van het besturingssysteem. De nieuwe release geeft nu ook de rij van de huidige werkstap in rood (indien inactief licht rood) voor gemakkelijkere herkenning en toegang. Bovendien is de parameter “Eerste invoer”, belangrijk om variabele aanpassing van de voedingssnelheid voor HSM-pocketbewerkingen te regelen (0 = variabele voedingssnelheid), toegevoegd als een nieuwe kolom.

MILL / MILL-Pro / TURN – Simulatiesnelheidsschuif op werkbalk

Een nieuwe schuifregelaar voor de snelheid van Simulatie kan snel op elk van de opdrachtbeheer-tabbladen worden geplaatst toegang.

MILL / MILL-Pro / TURN – Nieuwe AUTO-updatefunctie

Het venster “Over EZ-CAM” in het helpmenu van versie 2020 bevat de nieuwe knop “Update” voor patchinstallatie die niet hoeft te worden verwijderd en alle standaard parameterinstellingen en lay-outinformatie behouden. Het is ook goed om te weten dat EZ-CAM versie 2020-netwerksleutels kunnen worden besteld voor elke # licenties.

Alle modules – AutoCad 2019 en Solidworks 2019 Ondersteuning

Het CAD-importfilter voor STEP-gegevens is gewijzigd en uitgebreid bijgewerkt. tevens de
Solidworks import is geüpgraded om de nieuwste 2019 bestandstypen te ondersteunen.

TURN – Stock Curve creatie TUBE Option

Het dialoogvenster voor het maken van de voorraadcurve is bijgewerkt om het werkstuktype “Tube” te ondersteunen.