Versie 2022

CNC Programming simplified…

Op basis van uw feedback hebben we nieuwe functies en functionaliteiten toegevoegd om het EZ-CAM 2022 CAD / CAM-systeem nog beter te maken.

Een overzicht hiervan vindt u op de volgende pagina’s.

Het EZCAM-team

NIEUW in EZCAM versie 2022

Maak back-up met één muisklik

Met één muisklik een back-up maken van uw bestanden en instellingen naar de EZ-CAM-cloud.

Zoals postprocessors, gereedschapsbibliotheek, recente programma’s, werkbalken en aangepaste interface. Het terughalen van de back-up is net zo eenvoudig met “Restore Environment” en dit kan daarnaast op elk willekeurige andere PC zodat deze hetzelfde staan ingesteld.

Een Video zegt meer als woorden

Voor ondersteuningsvragen kunt u uw scherm opnemen en gesproken tekst toevoegen. EZ-CAM slaat een avi-bestand op dat je kan uploaden naar de cloud voor onmiddellijke beoordeling.

Het bestand en instructievideo die EZ-CAM terugstuurt hebben dezelfde bestandsnaam.

Wanneer je Support nodig hebt

Maak een back-up van “Environment” en deel het e-mailadres waarmee u zich hebt geregistreerd. We beoordelen uw processors, avi en bewerkingsbestanden om een oplossing aan te kunnen geven. Uw geüploade bestanden verminderen het aantal e-mails en de tijd die u aan ondersteuning besteedt. Voor kristalheldere communicatie kunnen onze antwoorden per mail afbeeldingen en videolinks bevatten.

Nieuwe Simulatie Engine met prestatie boost, Feature en Workstep Detectie

  • De 3D Preview snelheid is tot factor 10 verhoogd.
  • Functiedetectie met pop-upscherm zoals diameter, afrondingsradius, afschuiningshoek en coördinaten stelt de gebruiker in staat om effectief te controleren op programmeerfouten.
  • Het machinecoördinatensysteem wordt weergegeven door op een vlak van het gesimuleerde model te klikken en de werkstap die dit vlak het laatst heeft bewerkt, wordt geselecteerd zodat de gebruiker de programmeerparameters kan controleren/bewerken.
  • Rapid Cut resolutie is verhoogd met 100%.
  • Weergave van “uncut-Solids” kan nu dynamisch worden gedraaid en ingezoomd zonder de opdracht “Recall Part” te gebruiken.

2 ½ D Machining door selectie “Cut Surfaces” in plaats van Curves

Wanneer het 3D model beschikbaar is kunnen nu alle 2 ½ D en boor-freescycli worden uitgevoerd door “Cut Surfaces” te selecteren in plaats van met “Curves” te werken. Deze nieuwe functie maakt snellere en foutloze programmering mogelijk, aangezien kritische parameters zoals z-gegevens en gereedschapsbaanrichting automatisch worden afgeleid van het 3D model.   

New Smart Click option to fast select Cut Surfaces

Wanneer de opdracht “select Cut Surfaces” selecteren is geselecteerd, wordt het pictogram geactiveerd om aan te geven dat de “Smart Click”-modus AAN is. In deze nieuwe modus kunt u alle gekoppelde vlakken en gaten selecteren met een enkele klik. Voor boorcycli gebruikt Smart Click de diameter- en dieptegegevens van het geselecteerde gat om automatisch te koppelen. Curveless-bewerking en Smart Click zijn krachtige functies die een hoge mate van automatisering bieden. Indien nodig kan Smart Click worden gedeactiveerd/gereactiveerd door op de shift-toets te drukken.

EZ-CAM en EZ-CAM Express hebben nu dezelfde nieuwe 2,5D cycle wizards

Worksteps die zijn gemaakt met de wizards “Contour”, “Pocket” en “Face” kunnen nu in hetzelfde dialoogvensters worden aangepast. Contourwizard bevat de nieuwe keuzelijst Type toolpath en Pocket/Face-wizards bevatten de nieuwe keuzelijst Cyclus om steeds overschakelen naar advance cyclusgegevens te beperken.

Curve Wizard’s Make Rule feature ondersteunt functies voor opslaan-verwijderen-hernoemen en koppelen aan curvenamen

De knop “Make Rule” koppelt de huidige curve aan de geselecteerde workstep  in de keuzelijst in de rechterbovenhoek. Elke entitie van een keuzelijst kan worden hernoemd of verwijderd door eerst te selecteren en vervolgens rechtstreeks in het bewerkingsveld te typen. Wanneer de curve-wizard is geactiveerd voor een curve waarvan de ID begint met de naam van een regel, worden de bijbehorende worksteps automatisch geselecteerd.

Nieuw “Remove CNC” button in Post Process

“Delete”, “Copy”, “Paste” zijn toegevoegd nieuwe new right-click popup in de
workstep listbox

EZ-MILL heeft nu een Lite versie van de befaamde 3D Wizard uit Mill Pro

De EZCAM Mill versie heeft nu een “3D Wizard Lite“ versie om basis 3D bewerkingen op eenvoudige wijze aan te kunnen maken.

EZCAM kan direct communiceren met Alibre

Standaard wordt in EZCAM v2022 Alibre Atom 3D meegeleverd en geïntegreerd in EZCAM waarmee u perfect 3D modellen in kunt lezen, tekenen en herstellen.
Er is ook een mogelijkheid om Alibre Atom 3D te updaten naar Alibre Design Expert die standaard met importmodules voor SolidWorks, Inventor, ProE/CREO, Catia, Parasolid, SolidEdge wordt geleverd.

Nieuw EZ-EDM command om matrijsprofielen in het 3D model te herkennen

Wanneer een 3D model beschikbaar is, kunnen curves eenvoudig worden gemaakt met het nieuwe “Die Profile” Recognition-commando. Deze curven zijn zeer nauwkeurig en kunnen worden geselecteerd in de “Die Wizard” na het toepassen van de opdracht “Autostart For All Curves” in het menu Automatisering.

Nieuw EZ-EDM command voor gat herkenning in het 3D model als curves

Wanneer een 3D model beschikbaar is, kunnen gaten automatisch herkend met het nieuwe commando Gatherkenning. Elke curve-ID geeft de diameter van de bijbehorende gaten weer. Maximale radius kan worden aangepast met behulp van de volgende ezcam.ini-instelling:
[EDM]
maxHoleRadius=

Nieuw Destruct Pocketing cycle in EZ-EDM voorkomt rapids

Radial (HSM) en regular pocketing zoals zig-zag wire paths voorkomen rapids en laat geen restmateriaal over. Nadat het uitkameren is voltooid, keert de draad terug naar het startpunt en beweegt zich veilig langs het contour.

New “DIE Wizard” S8: Multiple Profiles -> Main Cut All, Finish (2-n) All

De populaire “Die Wizard” in EZ-EDM heeft een nieuwe strategie erbij om een ​​enkele voorbewerkingspas toe te passen met STOP en CUTOFF, gevolgd door 2-n afwerkingspassen. Voorbewerking gebruikt de eerste rij van de technologiegegevens en de nabewerking gebruiken de volgende rijen

Start Pagina heeft een nieuw tab-blad met PDF documenten en product Video’s